lauantai 23. maaliskuuta 2013

Pyöräily viehättää


Muistan kuinka veljeni opetti minua pyöräilemään ilman apupyöriä työntämällä minua nurmikolla. Ensimmäisiin pyöräkilpailuihini osallistuin, koska veljenikin osallistui. Teini-iässä muut lajit veivät, vaikka pyöräily säilyi oheisharjoitteluna ja työpaikkapyöräilynä. Viime vuonna innostus pyöräily kilpailuihin iski uudelleen Nishiki Racing Women tiimissä (http://nishikiracing.fi/).

Mikä pyöräilyssä sitten viehättää? Vapaus, vauhti ja voima voisi olla yksi vastaus. Vapauden tunne pyöräilyssä on mahtava. Voin hypätä pyörän päälle suoraan ulko-ovelta eikä treeneihin tarvitse matkustaa autolla. Vauhdin huumaa ja tukan hulmuntaa tuntee ainakin alamäessä ja kovalla myötätuulella. Vauhtiin liittyy myös pyörän nopeus, sillä tietyillä 0-15 kilometrin matkoilla pyörällä pääsee nopeammin kuin julkisilla liikkumaan Helsingissä. Voimalla tarkoitan sitä vahvaa ja energistä tunnetta, kun on aloittanut päivänsä raittiissa ulkoilmassa liikkuen.

Toisaalta vapaus, vauhti ja voima eivät riitä. Tarvitaan rakkaus! Tietysti rakastan pyöräilyä, mutta rakkaudella haluan kertoa pyöräilyn sosiaalisuudesta ja ihmisistä, jotka liittyvät pyöräilymaailmaani. Lapsuudessa pyöräilyyn kannusti perhe, ja yhä teemme yhteisiä lenkkejä sisarusten kanssa. Nyt mukaan lenkillä ovat parhaimmat ystäväni ja poikakaveri. Mikä olisikaan parempi tapa pitää kunnostaan huolta kuin pyöräillä ja juoruta samalla.. ;)

Tämän kevään yksi suurimmista ja hienoimmista kisoista on ehdottomasti Naisten Etappiajot 3-5.5.2013. Näitä kisoja kohti olen talvella hiihtänyt ja polkenut spinningpyörää. Lumen sulamista odotellessa ehtii hyvin nauttia ulkoilusta vielä ennen etappiajoa tai kuntoajoa.

Hyppää sinäkin pyörän selkään innostu ja innosta läheisiäsi mukaan lauantain kuntoajoon sekä kisakatsomoon koko viikonlopuksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti