perjantai 19. huhtikuuta 2013

Hyväntekeväisyyttä pyöräilyllä


Team Rynkebyn naiset haastavat poliitikoita ja julkisuuden henkilöitä Etappiajojen kisatorilla perjantaina polkemalla saman reitin Baanalla kuin Suomen huippu kilpapyöräilijät.

Team Rynkeby on joukko vapaaehtoisia, jotka ovat ottaneet vastaan haasteen pyöräillä seitsemän päivän aikana 1300km Euroopan halki Pariisiin syöpäsairaiden lasten hyväksi. Pyöräilyllä halutaan herättää huomiota, ja saada lahjoittajia mukaan hyväntekeväisyys tempaukseen.

Team Rynkeby on saanut alkunsa Tanskasta vuonna 2002, kun muutama Rynkeby -mehutehtaan työntekijä innosti työnantajansa sponsoroimaan heidän pyöräilyretkeä Pariisiin ja lahjoittivat yli jääneet varat syöpäsairaiden lasten hyväntekeväisyysjärjestölle. Tiimi on kasvanut vuosi vuodelta: tänä vuonna pyöräilyhaasteeseen osallistuu yhteensä noin 1 000 pyöräilijää Tanskasta, Ruotsista ja Suomesta. Suomessa kerätyt varat lahjoitetaan Sylva ry:lle, joka on vuonna 1982 perustettu syöpää sairastavien lasten ja nuorten valtakunnallinen yhdistys. Lisätietoa Team Rynkebystä löytyy osoitteesta http://www.team-rynkeby.fi/ .


Team Rynkeby Finland 2013
Seuraavaksi haastattelussa on Team Rynkebyn Anna Andersson, joka osallistuu hyvillä mielin prologin haastekisaan: ”Siitä tulee hauskaa, saa nähdä miten menee!”1) Miten innostuit lähtemään hyväntekeväisyysprojektiin?

Avopuolisoni pyöräili viime vuonna jo Team Rynkebyn paidassa Pariisiin. Itse olin huoltojoukoissa mukana ja seurasin tiimin etenemistä vierestä. Syttyi kipinä, että kai minäkin tuohon pystyisin.


2) Minkälainen pyöräily tausta sinulla on?

Minulla ei ole oikein minkäänlaista pyöräilytaustaa. Kun olin Tanskassa vaihdossa opiskeluaikana pyöräilin päivittäin, mutta siitä on jo monta vuotta. Suomessa olen pyöräillyt todella vähän. Maantiepyöräilyä en ole ikinä aikaisemmin kokeillut. Nollasta lähdetään siis, mutta uskon, että pyöräilystä tulee pysyvä harrastus Team Rynkeby -projektin jälkeenkin.

3) Miten pyöräilyn treenaus on onnistunut tänä keväänä haastetta kohti?

Tiimimme on treenannut Animal Spinningiä Forever Myllypuron salissa koko syksyn ja kevään. Ollaan opeteltu pyörittämään. Lisäksi treeni on koostunut pitkistä kävelyistä ja core-treenistä. On ollut ilo huomata, että kunto kasvaa. Nyt kun oma pyörä vihdoinkin saapui on kova hinku päästä myös ulos ottamaan tuntumaa pyörään.
Animal Spinningissä.. =)

4) Miten haluaisit kannustaa naisia pyöräilemään enemmän?

Rohkeasti mukaan vaan! Voi esimerkiksi mennä mukaan jonkun seuran yhteislenkeille, jos ei itsekseen halua lähteä ajelemaan. Pyöräily on mukava tapa liikkua ja samalla saa nauttia ulkoilmasta ja ympäristöstä.
Tulkaa tutustumaan meidän tiimiin perjantaina 3.5. kisatorille  ja polkemaan naisten kuntoajo lauantaina. Kisatorilla telttamme luona otetaan vastaan 10€ lahjoituksia ja muistoksi kaikille jaetaan elämän puolesta -rannekkeita!
Kaikki mukaan pyöräilemään!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti