sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Leidit: opitaan ajamaan!Oppimisen ilo on urheilussa ihan parasta. Iästä ja tasosta riippumatta aina voi kehittyä. Uudessa lajissa edistyminen on nopeaa, ja hauskuus huipussaan!

Useimmat naiset voivat varmasti kokea mahtavia onnistumisen ja oppimisen elämyksiä maantiepyöräilyssä. Itselleni makeimmat hetket ovat tulleet silloin kun oppi ajamaan isossa ryhmässä, ja kevyellä rasituksella pysyi mukana kovassakin vauhdissa. Peesissä eli toisten takana ajamalla energiaa säästyy jopa kolmannes. Hyvässä peesissä ajo on nautittavaa myös "liian kovassa" seurassa.
Toinen taito jonka oppiminen on vienyt vuosia, on mutkien ajaminen kovaa. Salaisuus on matala ajoasento, pyörän kallistaminen sisäänpäin, ulomman jalan painaminen kovaa alas tasapainottamaan, sekä katseen pitäminen tiukasti halutussa ajolinjassa. Ei siis mitään ihmeellisyyksiä!


Minulla oli tänään upea päivä pyörällä! BMX-seuramme sisätreeneissä 41-vuotias kolmen lapsen äiti onnistui kokemaan kaksi ekaa kertaa! Ja se on aika paljon, kun pyöräily on ollut iso osa elämää jo vuodesta 1989..
1) Onnistuin manuaalissa kaksi kolme metriä
2) Jarrutin ja käänsin pyörää samaan aikaan niin että lukittu, hienoa pyöreää jälkeä lattiaan maalaava takapyörä osui maalina olevaan törttöön, joka kimposi kauas. Juuri niin kuin piti.

Sitten vähän suomennetaan: manuaali on takapyörällä ajamista, etupyörä ilmassa. Pyörä poljetaan ensin vauhtiin, sitten lopetetaan polkeminen, viedään takapuoli ja hartiat todella taakse yhtä aikaa, ja - etupyörä nousee ja pysyy ilmassa. Se jarrutustemppu taas on juuri samaa mitä pikkupojat tekevät pihoilla koko ajan.
Naisia siinä puuhassa näkee harvemmin. Me osaamme, todistin sen tänään!

Kevät tulee vihdoin! Toivottavasti nähdään lenkillä!

terkuin,

Kilpailun suojelija


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti