lauantai 6. huhtikuuta 2013

Monipuolisella treenillä iloa, voimaa ja tasapainoa


Lupasin kirjoittaa tässä blogissa valmistautumisestani Etappiajoihin. Valmistautumiseen kuuluu tietysti harjoittelu, jonka päätarkoituksena on tuottaa iloa, hyvää oloa ja välillä väsymyksen euforiaa. Lisäksi harjoitellessani tapaan ihania treenikavereita ja puran opiskelustressiä.

Kilpaurheilija vuosina lajini oli pikaluistelu. Siinä harjoittelu oli hyvin monipuolista. Nyt pyöräilyyn siirtyneenä harrastelijakilpailijana jatkan samalla tavalla: monipuoliseen harjoitteluun uskoen. Yhden lajin päivästä toiseen toistaminen olisi mielestäni tylsää ja lihastasapaino muuttuisi epätasapainoksi. Saan iloa siitä, että harrastan monenlaista urheilua. Pelkästään pyöräillen on vaikea kehittää kaikkia pyöräilyssä tarvittavia osa-alueita kuten voimaa, nopeutta, kestoa, liikkuvuutta jne.

Esimerkiksi tällä tiukalla opiskelu viikolla, jolla olen tuntemusteni mukaan ”vain istunut”, olen käynyt bikramjoogassa, uimassa, voimistellut, polkenut sisällä rullilla, nostellut puntteja kuntosalilla ja työmatka pyöräillyt. Tänään on tarkoitus lähteä rappustreeneihin ja huomenna maantiepyörälenkille. Monipuolinen harjoittelu vaatii tietoa ja taitoa, jota olen kerännyt monista lähteistä urheilevan elämäntapani aikana.

Olen tehnyt vuosieni varrella ihanien ihmisten kanssa yhteistyötä. Kiitos heille siitä! Tässä haluan nostaa esille Jyri Mäkisen, koska hän tulee perjantain kisatorille kertomaan Personal Trainer palveluistaan sekä voimaharjoittelun yhdistämisestä kestävyys urheiluun. Olen tänä keväänä liittänyt voimaharjoitteluuni Jyrin ansiosta lihastasapainoa kehittäviä liikkeitä. Pikaluistelu ja pyöräily taustasta johtuen minulla on vahvat ulkoreidet, joten nyt olen keskittynyt salilla vahvistamaan sisäreisiä ja näin ehkäisemään polvikipuja.

Kisatorilla kuullaan Jyrin haastattelu voimaharjoittelusta ja siitä, mitä on Biosignature. Tämän blogin kommentteihin voi heitellä kysymyksiä Jyrille valmiiksi. Bongaa myös Jyrin sivut: http://performancelab.fi/
Jyrin Performancelab lahjoittaa kisatorin arpajaisten palkinnoksi 100€ lahjakortin Biosignature -analyysiin kehon nykytilasta, ruokavaliosta ja elintavoista. Jokaisella kisatorille saapuvalla on siis mahdollisuus huippupalkintoihin arpoja ostamalla! Nähdään perjantaina 3.5.2013 klo 16-20 Musiikkitalon aukiolla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti