sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Naisille: pyörä ja pyöräilijä kesä kuntoon!


Pyöräily on kaikille sopivaa! Siitä löytyy myös sovellettuja muotoja kuten yksipyöräinen, käsipyöräily, nojapyöräily tai kolmipyöräinen. Pyöräily ei rasita niveliä niin paljon kuin juoksun tärähdys. Pyöräily on hauskaa ja helppoa… Ei muuta kuin ovesta ulos ja liikkeelle… Paitsi hmm.. Tai ehkä kannattaa ensin tarkistaa muutama asia.

Tässä naisille ohjeita pyörän ja pyöräilijän kesäkuntoon saamiseksi:
  1. Tarkista, onko pyörä kunnossa talvisäilytyksen jäljiltä. Vie pyörä liikkeeseen huollettavaksi, jos miehen, veljen tai isän korjaustaidot ei riitä. Suosittelen, että naisen kannattaa itse opetella ainakin pumppaaman pyörän kumit. Itse tekniikan ihmelapsena käytän manipulointikeinoina palkkiolla houkuttelua, vaihtokauppaa, kiristystä ja uhkailua, kun pyörässä on joku vikana tai se pitäisi pestä.
  2. Tarkista, muistatko liikenne säännöt. Vaikka säännöt sanoisi mitä, silti kannattaa hiljentää risteyksiin ja väistää autoja. Auto on isompi, sen alle litistyy.
  3. Muista pyöräilykypärä! Se on pelastanut monta kertaa minutkin! Kampauksen voi laittaa uudelleen kuntoon määränpäässä, mutta aivovammaa ei föönaamalla korjata. Opettele tekemään joku lettikampaus tai käytä muodikasta huivia, joka peittää hikisen ja lässähtäneen tukan. Tai osta niin upea kypärä, että voit kulkea se päässä koko päivän. Minulla on yksi vihreä, jossa on kukkia..
  4. Aloita lyhyistä lenkeistä. Käy lähikaupassa tai kaverin luona kahvila pyörällä. Pyöräile töihin säännöllisesti tai säännöllisen epäsäännöllisesti. Jos työmatka on pitkä, pyöräile yhtenä aamuna sinne, tule junalla tai kaverin kyydillä kotiin ja seuraavana päivänä pyöräillen töistä kotiin. Tähän kannattaa varata hyvät lukot tai yömajoitus pyörälle työpaikalta, jottei käy niin, että seuraavana päivänä pyörää ei vain enää ole!
  5. Pyydä kaveria mukaan pyöräilemään kävelylenkin vaihteluksi. Samalla saatte päivitettyä viikon juorut aivan yhtä hyvin kuin kävellen tai kahvi kupposen ääressä. Kunto kohoaa vain pyörän päällä istuen, ei autossa maisemia katsellen..
Hauskaa ja pyöräilyllistä kevättään odotusta! Pian sulaa lumet ja maantiet odottaa ajajia auringonpaisteeseen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti