torstai 27. maaliskuuta 2014

Esittelyssä: Tuomas Turunen

Tuomas Turunen osallistui 1996 Helsingin kaupungin kesäakatemian maastopyöräilyn kurssille, jota ohjasi nykyinen Ylen urheilutoimija Petri Viljanen. Hyväuskoisimmat kuten Tuomas huijattiin mukaan pyöräilyseuraan kurssin päätteeksi. Tällä hetkellä Tuomas kilpailee pyöräilyssä sarjasa M30/Elite. Paremmin hänet kuitenkin tunnetaan pitkän linjan pyöräilyvaikuttajana ja kilpailujen järjestäjänä. Tuomas on mukana mm. Tour de Helsingin, Bianchi Cupin ja Etappiajojen kilpailu organisaatiossa.

Tuomas kisaamassa juniori sarjoissa.
Tuomas kertoo, että hän harrastaa kaikkia pyöräilyn lajeja taitopyöräilyä ja 4x:ää lukuunottamatta. Kilpailuissa menestys on kuitenkin kiertänyt tasaisesti lajissa kuin lajissa. Muutama juniori- ja joukkuemitali on ripustettu hänen kaulaansa lohdutukseksi. Lisäksi Tuomas harrastaa hiihtoa, moottoripyöräilyä, maatilalla asumista ja vanhoilla autoilla ajamista.

Etappiajoissa Tuomaksen tehtävät liittyvät turvallisuuten ja kilpailun aikana etumoottoripyörällä liikenteen varoittamiseen kovaa ajavien kilpapyöräilijöiden edellä. Tämän vuoden Etappiajoihin Tuomas on piirtänyt kartalle maantiekilpailuun lisää pituutta. Maantieosakilpailun pituudeksi on tullut 84km viime vuotisen 70km sijaan. Viime vuoden Etappikilpailuja Tuomas kuvailee hienoksi ja kansainväliseksi tapahtumaksi: "Etappiajot saivat hyvän lähdön ja vastaanoton. Tänä vuonna on hyvä jatkaa."

Tuomas haluaa kannustaa kaikkia nauttimaan pyöräilystä sen kaikissa muodoissa: "Muista iloita kaikkien suorituksista! Joakinen onnistuu omalla tasollaan :)!"
Pyöräilylenkin jälkeen saa levätä! Nyt on annettu kaikkensa!


Aurinko paistaa: ajetaan, ajetaan, ajetaan... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti