sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Esittelyssä: Ira Rissanen


Ira on 38-vuotias kilpapyöräilijä, joka ajaa N-Elite ja N30 sarjoja. Hän on aina liikkunut mieluummin pyörällä kuin autolla tai julkisilla. Aiemmin Ira pelasi naisten liigassa salibändyä, mutta lasten syntymän jälkeen hän halusi vaihtaa lajiin, joka ei ole sidottu harjoitusvuoroihin. Kotiäitinä Ira ajoikin spinningpyörää lasten nukkuessa päiväunia. Neljättälasta odottaessa hän sai 30-vuotislahjaksi cyclocross pyörän, josta hän sai uutta virtaa pyöräilyyn: "Nautin suunnattomasti ulkoilemisesta ja luonnosta. Pyöräilemällä pääsee näkemään pääkaupunkisaudun todella vihreänä. Pyöräilemällä sain myös omaa aikaa ja pyöräkärry perässä pääsin lasten kanssa ulkoillen paikasta toiseen

Kuusi vuotta sitten kilpapyöräilevä työkaverini pyysi minua mukaan Zeuksen porukkalenkille. Pysyin miesten mukana sen verran helposti, että hän kannusti minua aloittamaan kilpailemisen. Ira kilpailee mieluiten aika-ajossa, jossa saa ajaa koko ajan täysillä, eikä tarvitse seurata toisten ajamista. Parhaat onnistumiset Ira kertoo tulleen juuri aika-ajosta: 2012 ISM-pronssia ja N-Elitessä muutama hopea.

Ira valmistui syksyllä fysioterapeutiksi, mutta toimii myös PhysioPilates ohjaajana ja ryhmäliikunnanohjaajana. Tänä keväänä hän askartelee töiden ohessa PhysioPilates 3. tason ohjaajakoulutuksen lopputyötä. Ira kertoo, että ei ole päässyt kokonaan irrottautumaan salibandysta. Hän on osana Tikkurilan Tiikereiden pojat -00 edustuksen valmennustiimiä ja valmentaa myös Tiikereiden maalivahteja -05 syntyneistä A-junioreihin.

Viime vuoden Etappiajoja Ira odotti innolla, mutta joutui sairastelukierteen vuoksi jättämään kilpailun välistä. Oikeastaan koko viime kausi meni alkukevään ja kesän sairastelujen vuoksi ohi. Ira osallistui ainoastaan ISM-kisoihin eli ikäluokkien SM-kilpailuihin. Tämä vuosi on Iralle vielä edellisen vaisun kauden jälkeen kysymysmerkillä varustettu, joten Etappiajoissa Ira saattaa yhtä hyvin olla taustajoukoissa kuin kilpailuviivalla: ”Mutta ilman muuta mukana!”
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti