lauantai 12. huhtikuuta 2014

Esittelyssä: Petra Nurmi

Perta Nurmella on kohta 18- vuotta ikää ja hän kilpailee toista vuotta 18 sarjassa. Petra on harrastanut pyöräilyä jo kahdeksan vuotta. Aluksi hän seurasi sisaruksiaan yleisöstä, mutta halusi pian itsekin kokeilla pyöräilyä. "Siitä se sitten lähti", kertoo nuori.


Pyöräily on iloinen harrastus!
Tärkeimpinä saavutuksinaan Petra luettelee SM-pronssin tempossa sarjassa N14, SM-hopean radalla N12-sarjassa ja vaikuttavimpana viime vuoden SM-pronssin 4km joukkueajossa Naisten sarjassa. "Pyöräily on parhaimmillaan silloin, kun tietää, että on itse onnistunut ja huomaa tapahtuneen kehityksen. Se on mahtava tunne!"

Pari viimeistä vuotta Petra on keskittynyt ratapyöräilyyn, sillä hän on kokenut lajin itselleen mielekkäämmäksi kuin maantiekilpailut. Maantiellä Petra tekee jonkin verran peruskunto harjoittelua ja kerää harjoitustunteja. Juuri päättyneen Mallorcan treenileirin hän koki oikein onnistuneeksi valmistautumiseksi kesän kilpailuihin.
Petra treenaamassa Mallorcan leirillä huhtikuussa 2013: Tällöin vuoristossa oli vielä lunta, mutta silti piti polkea sisukkaasti mäkeä monta tuntia! 

Petra harrastaa myös ratsastusa ja kertoo kaikkien eläinten kuuluvan hänen mielenkiinnon kohteisiinsa. Kesällä Petra ohjaa lasten urheiluleirejä. Harrastusten ohella hän opiskelee toista vuotta tervallisuusalan tutkintoa. Tarkoituksena on valmistua 2015 vartijaksi ja mennä armeijaan. 

Viime vuonna Petra kilpaili Etappiajoissa N18 sarjassa. Alkuvuoden sairastelut kuitenkin vaikuttivat hänen suorituksiinsa huomattavasti. Tänä vuonna ratapyöräilyyn panostava neito nähdään kuntoajon vetäjänä. Petra on valmistautunut Etappiajoihin samalla kun on treenannut kesää varten. Kuntoajolta hän odottaa, että sinne tullaan ajamaan iloisella mielellä :). 

Viime vuoden kilpailut olivat Petran mielestä hienosti järjestetyt. Kaiken näköistä toimintaa oli myös yleisölle. Petra odottaa tämän vuoden kilapilua innolla! Järjestäjät lupaavat ainakin yhtä mahtavia tapahtumia kuin viime vuonna ellei jopa tuplasti parempia, joten nyt sinunkin kannattaa olla mukana pyöräilyn täytteisen viikonlopun tapahtumissa 9-11.5.2014!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti