sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Esittelyssä: Petra Rautiainen

Kovaa painetaan vaikka olisi kuinka kylmä sää!

Petra Rautiainen on 15-vuotias neito, joka kilpailee Naiset 16-sarjassa ensimmäistä kautta. Perta on harrastanut kilpapyöräilyä nyt kolme vuotta. Pyöräilystä Perta innostui ystävän kautta, joka ajaa myös samassa sarjassa. Yhdessä onkin mukava kilvoitella ja treenata aktiivisesti.

Enimmäkseen Perta ajaa maantiellä sekä silloin tällöin radalla. Pyöräilyn ohella Petra pitää uimisesta, lenkillä käymisestä ja koirien kanssa temppuilemisesta. Peruskoulun kahdeksatta luokkaa käyvä kilpakiitäjä kertoo nauttineensa ensimmäisestä ulkomaan harjoitusleiristään. Petra oli mukana Mallorcan treenileirillä ja hehkuttaa leirin olleen huima kokemus. Mäkien nousun, polkemisen ja muiden treenien lisäksi leirillä pidettiin hauskaa kaverien kanssa.

Petran tavoitteena on sijoittua mahdollisimman hyvin tulevissa kilpailuissa. Hän kertoo harjoitelleensa kesän kilpailuihin ja koitoksiin aktiivisesti: "Harjoittelun pitää olla mielekästä ja tavoitteitakin pitää asettaa, silloin tulee tulosta."

Viime vuoden 1. Naisten kv. Etappikilpailut olivat uusi kokemus, sillä monen osakilpailun koitoksia ei N14 sarjassa ole Suomessa järjestetty ennen niin, että 14-sarja saa ajaa naisten kanssa. Kovatasoisessa kilvassa pääsikin todella kokeilemaan omia voimiaan. Petra kertoo näiden hetkien olevan niitä mieleenpainuvia juttuja. Petra vakuuttaa, että tänä vuonna tsempataan entistä ememmän ja poljetaan ajosta nauttien.

Petra kirii ja maali lähestyy


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti