maanantai 7. huhtikuuta 2014

Esittelyssä: Sini Savolainen

Sini on 28-vuotias ylämäkiä ja kovaa vauhtia rakastava maantiepyöräilijä. Hän ajaa naisten kilpa-/eliteluokassa, jossa alkaakin maantiepyöräilyssä kilpaillen Sinin kolmas kausi, ja samalla toinen kausi Cycle Club Helsingin naisten tiimiin kuuluen. Naisen lajeina ovat maantie ja aika-ajo sekä satunnaisesti myös maasto. 

Sini on polkenut maantietä ja maastoa oheisharjoitteena muiden kestävyyslajien rinnalla 2000-luvun alusta asti. Pyöräily on aina kiehtonut häntä, mutta kynnys kilpailemiseen oli suuri, koska pyöräilystä tietäviä apujoukkoja ei aiemmin ollut. Kisaaminen siis kiinnosti ja lopulta vuonna 2010–2011 ympäristötekijät mahdollistivat kilpaajamisen kokeilu, kun nykyinen avopuoliso osasi ottaa pyöränhuoltovastuun, kannusti ja tuki. Jyväskylässä asuessa oli myös hyvä miespyöräilijöiden treeniporukka, jonka yhteislenkeillä kroppa kouliintui hyvään vauhtiin.

Kausi 2013 oli Sinille yllättävän hyvä, ensimmäiset kokemukset kortteli- ja tempokisoista sekäetappiajoista olivat opettavia ja tuottoisia. Kevään treenit olivat menneet perille, Mallorcan tiimileiri onnistui ja kisakauden alkaessa, kokemattomuudesta huolimatta, Sini voitti useita kisoja ja vei myös maantiecupin kokonaiskilpailun voiton. Ilman nykyisen tiimin osaajien, huoltajien ja muiden kuskien opetusta, ohjausta ja tukea ei Sini olisi varmastikaan yltänyt samaan tasoon. Kausi oli siis todella onnistunut vaikka hän sairastuikin kesken kauden niveltulehdukseen ja SM-kilpailut sekä Ruotsin U6 Tour jäi ajamatta.

Etappiajojen tempo 2013. Kuvaaja: Esko Lius
Mutta minä se Sini muuten duunaa? Pyöräilyn ja kestävyysurheilun ohella suuri osa elämää on liikunta-alan yrittäjyys. Liikunta ja urheilu ovat siis koko elämä. Sini on kohta LitM, hänellä on myös Trainer4You:n Personal trainer-tutkinto sekä muita liikunta-alan koulutuksia. Erittäin epäsäännöllisten työaikojen ohella aikaa ei muihin harrastuksiin nyt oikein liikene, mutta vapaalla Sini mainitsee harrastavansa ruoanlaittohifistelyä avopuolisonsa kanssa sekä ottaa aikaa kahden koiran kanssa temuamiseen ja ulkoiluun.

Hyvin menneen viime kauden jälkeen Sinin omat odotukset tulevalle kaudelle olisivat olleet korkealla, mutta sairaus kiusasi vuoden loppuun asti, ja muistuttelee yhä olemassaolostaan tulehtuneilla nivelillä. Tämänkauden tavoitteet Sini on asettanut tiimin eteen työskentelyyn ja muiden kuskien auttamiseen.


Etappiajojen 2013 Eläintarhan korttelikilpailussa
oli kova mäkikiri ja kura lensi!
CCH:n naisten etappiajoja Sini odottaa kovasti. Se on todella mielenkiintoinen tapahtuma, Sini mainitsee. Hän tykkää etappikisojen luonteesta ja monipuolisuudesta, ja ajaisi mielellään enemmänkin, jos niitä Suomessa useammin järjestettäisiinSini toteaa, että etappikilpailuihin kannattaa valmistautua tehoharjoitusblokeilla, eli treenata useana päivänä peräkkäin erityylisiä kovia ja kuormittavia harjoitteita kilpailuun valmistavallakin kaudella. Näissä etappikilpailuissa täytyy pystyä neljään todella kovaan suoritukseenjoista kaksi ovatkin samana päivänä, aika-ajo sekä maantiekilpailu. Kropan on palauduttava nopeasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti