maanantai 14. huhtikuuta 2014

Esittelyssä: Viivi Puskala

Viisitoista vuotias Viivi Puskala kilpailee Naiset 16-sarjassa. Hän on harrastanut pyöräilyä jo seitsemän vuotta. Viivi totesi 8-vuotiaana vanhemmilleen, että heänestä tulee kilpapyöräilijä. Pyörää lähdettiin sitten parin päivän päästä hakemaan ja ensimmäisen kilpailun Viivi ajoi vuonna 2008. Nuoren aikomus kilpapyöräilijäksi hämmästyttää vähemmän kun kuulee, että hän on jo kolmannen polven kilpapyöräilijä suvussaan. Viivin palkinto kaapissa onkin jo runsaasti SM-mitaleja. Mieleenpainuvimpana kokemuksena on viime kesän U6-cycletourin prologin 2. sija N 14 sarjassa kansainvälisessä etappikilpailussa Ruotsissa.
Ikäkausi SM-kilpailujen tempon palkintojen jaossa 2013

Viivi ajaa erilaisia pyöräilylajeja todella monipuolisesti: maantietä, tempoa, rataa, maastoa ja cyclocrossia. Suosikiskeen hän mainitsee kuitenkin tempon eli aika-ajon, jossa ajetaan yksin kelloa vastaan täysillä. Muita harrastuksia ei pyöräilyn ohella juurikaan ehdi olemaan, mutta Viivi ketoo olevansa vapaa-ajalla kavereiden kanssa, laulavansa ja kokkaavansa mielellään. Kilpapyöräilylupaus opiskelee kahdeksannella luokalla Puistolan peruskoulussa ja pääsi juuri ripiltä. Rippijuhlien jälkeen Viivi ehti sopivasti Mallorcan treeni leirille. Ensimmäinen etelän leri onnistui hienosti ja kilometrejä kertyi paljon.

Lenkille aurinkoisessa säässä! Mikä voisi olla sen hienompaa?
Viime vuoden Etappiajot olivat Viiville mahtava kokemus, sillä silloin sai ajaa naisten kanssa kovaa samassa porukassa. "Pysyin hyvin naisten mukana ja sain monta onnistumisen kokemusta kilpailun aikana." Suosikkinaan Viivi pitää sunnuntain Eläintarhan kriteriumia, vaikka se viimeksi ajettiinkin kaatosateessa ja kylmässä ilmassa. Kriterium sisälsi vauhdikasta ajoa, vaikeita mutkia, tiukkoja tilanteita ja mäki-irtiottoja. Tänä vuonna Viivin tavoitteena on puolustaa viime vuotista voittoaan!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti