perjantai 18. huhtikuuta 2014

Team Rynkeby valmistautuu kesän kovaan koitokseen

Team Rynkeby Helsinki oli viime vuonna mukana 1. etappiajoissa haastamassa poliitikoita ja julkisuuden henkilöitä Baanalla toteutetussa aika-ajossa. Tänä vuonna tiimi on kasvanut entistä suuremmaksi. Joukkue koostuu 50 pyöräilijästä ja 10 huoltajasta. Lähes puolet joukkueen edustajista on jo naisia, mikä on loistava osoitus maantiepyöräilyn suosion kasvusta myös naisten kuntoiluharrastuksena ja mielenkiinnon kohteena. Muutamat tiimin naisista tarttuu jälleen Etappiajojen aika-ajohaasteeseen perjantaina 9.5. Tiimiläisiä voi nähdä myös kuntoajossa Seutulan koululla lauantaina 10.5.


Team Rynkeby on vapaaehtoisista kuntoilijoista koostuva joukko hyväntekijöitä, jotka ovat ottaneet vastaan haasteen pyöräillä seitsemän päivän aikana noin 1200 km Euroopan halki Pariisiin syöpäsairaiden lasten hyväksi. Pyöräilyllä halutaan herättää huomiota ja saada lahjoittajia mukaan hyväntekeväisyystempaukseen.

Team Rynkeby on saanut alkunsa Tanskasta vuonna 2002, kun muutama Rynkeby -mehutehtaan työntekijä innosti työnantajansa sponsoroimaan heidän pyöräilyretkeä Pariisiin. Tämä ensimmäinen joukkue lahjoitti yli jääneet varat syöpäsairaiden lasten hyväntekeväisyysjärjestölle. Tiimi on kasvanut vuosi vuodelta: tänä vuonna pyöräilyhaasteeseen osallistuu yhteensä yli 1 200 pyöräilijää Tanskasta, Ruotsista ja Suomesta sekä ensimmäistä kertaa myös Norjasta, Färsaarilta sekä Australiasta. Suomessa kerätyt varat lahjoitetaan Sylva ry:lle, joka on vuonna 1982 perustettu syöpää sairastavien lasten ja nuorten valtakunnallinen yhdistys. Lisätietoa Team Rynkebystä löytyy osoitteesta: www.team-rynkeby.fi


Haastattelimme muutamia Team Rynkebyssä pyöräileviä naisia (tarkemmin äitejä), jotka ovat tarttuneet muiden tiimiläisten ohella tiukkaan haasteeseen harjoitella vuoden mittaisen projektin aikana Pariisin pyöräilyn mahdollistavaan kuntoon. Kevään aikana tulee pyöräillä 2500 km. Tämä edellyttää paljon koordinointia ja usein koko perhe antaa oman panoksensa projektiin. Kyselimme ensimmäistä kertaa mukana olevilta Team Rynkebyläisiltä Katariinalta, Katjalta, Tealta sekä Jaanalta, miten he muun muassa ovat saaneet yhdistettyä maantiepyöräilykauden alettua pitkät pyörälenkit sekä työn ja perhe-elämän.Miten innostuit lähtemään hyväntekeväisyysprojektiin?
Katariina: Etsin tapoja tehdä hyvää. Oli se sitten vapaaehtoistyötä kriisiryhmässä, ensiapuvalmiuden parantamista tai käymistä sairaalassa lukemassa lapsille. Vastaan tuli Team Rynkeby, joka mahdollistaa hyväntekeväisyyden tekemisen yhdistämisen toiseen innostukseeni eli ei niin perinteiseen matkailuun. Polkupyörä on erinomainen väline nähdä maailmaa!
Katja: Kantava ajatus oli halu olla liikkeellä hyvän asian puolesta. Tällaisessa hyväntekeväisyyspyöräilyssä voin auttaa jotakuta sillä asialla mitä teen itse mielelläni. Tuomme esille Team Rynkebyn toimintaa sekä innostamme samalla lahjoittajia mukaan. Olen ammattini kautta nähnyt syöpäpotilaita läheltä ja siksi juuri Sylva ry. kohteena tuntui luontevalta.
Tea: Ja parasta tässä on juuri kaikkien äitien tärkein – lapset!
Yhteislenkillä kurakelillä.
Miten olet onnistunut yhdistämään perheellisen elämän ja usein paljon aikaa vievän harrastuksen?
Tea: Aikaisempaan juoksuharrastukseen verrattuna pyöräilyyn liittyvä suurin haaste tuntuu olevan juuri ajankäyttö. Kun aikaisemmin viikkoon mahtui hyvin viisi juoksulenkkiä, joista yksi pitkä, nyt esim. neljä pyörälenkkiä viikossa vie juoksuun verrattuna vähintään kaksinkertaisen ajan. Melkein tuntuu, ettei tunniksi kannata pyöräilemään edes lähteä. Nyt kun pyöräilykausi on tosissaan avattu, täytyy yrittää hyödyntää myös työmatkoja kilsojen kerryttämisessä. Samasta syystä yritän mahdollisuuksien mukaan tehdä pitkiä pyörälenkkejä niin että lähtö on aikaisin aamulla tai myöhään iltapäivällä, ettei yhteen treeniin mene koko päivää. Toki tiimin yhteislenkeille yritän aina päästä mukaan! Perheemme ekaluokkalaisen joukkuevoimistelutreenien aikoja pyrin aktiivisesti hyödyntämään. Kun mieskin harrastaa mm. triathlonia ja kiipeilyä, on koko perhe kieltämättä aika harvoin kasassa. No, ainakin lomilla:) Viikon reissun aikana omaa ekaluokkalaista tulee tietysti hirmuinen ikävä, mutta onneksi tietää, että isän kanssa pärjäilevät hyvin. Ja Pariisissa sitten nähdään!

Jaana: 13- ja 14-vuotiaiden teinien äitinä huomaa, että ainoat tarpeet teineillä ovat lähinnä puhtaat vaatteet ja riittävä määrä ruokaa kaapissa - lapset on opetettu omatoimisiksi, joten omaan harjoitteluun jää hyvin aikaa. Lasten kilpailuiden seuraaminen joskus rajoittaa ja kompromisseja joutuvat kaikki tekemään, koska kuljetukset eivät ole itsestäänselvyys - aina eivät aikataulut vain mene yksiin :) Tämä vaatii hyvää arjenhallintaa ja jokaisen osallistumista kotitöihin ja koiran hoitoon. Pitkää pinnaa ja venymistä ja paljon unta niin pinna ei kiristy väsymisestä.

Katja: Meilläkin juuri isommat sisarukset huolehtivat nuorimmaisesta lenkkien aikana. Lisäksi pisimmät harjoitukset keskittyvät usein vuoroviikoille, sillä lapset ovat joka toinen viikko isän luona. Tällöin kilometrejä rakkaan harrastuksen parissa kertyykin enemmän.

Katariina: Pakko myöntää, että kuluneen vuoden aikana, ensimmäistä kertaa viiteen vuoteen, oma harrastukseni on ollut sekä ajallisesti että rahallisesti pois perheen yhteisestä. Niinpä sitä miettii, onko tässä mitään järkeä? On paljonkin. Tänä vuonna lapset ovat löytäneet tehokkaan tavan opiskella itsenäisesti - löytäneet sen oivaltamisen ja onnistumisen riemun, joka meidän perheessä vallitsee. Meillä uskalletaan ajatella isosti ja laittaa itsensä likoon. Samalla lapset ovat konkreettisesti nähneet, miten tärkeää on antaa ja tehdä hyvää toiselle. Se mitä Team Rynkeby on meiltä ottanut, tulee monin verroin takaisin uusina kokemuksina, kykynä uskaltaa ja ennen kaikkea uusina hienoina ystävyyssuhteina."

Team Rynkebyläiset ovat esittelemässä toimintaansa 9.5 Kisatorilla!

Team Rynkebyläiset ovat esittelemässä toimintaansa perjantaina 9.5. kisatorilla aika-ajotapahtuman yhteydessä. Lisäksi tiimiläisiin voi tutustua naisten kuntoajotapahtumassa lauantaina. Perjantain kisatorilla tiimin teltan luona otetaan vastaan myös 10 € lahjoituksia. Muistoksi kaikille jaetaan muun muassa Elämän puolesta -rannekkeita! Voit olla halutessasi mukana lahjoittajana myös ennen Etappiajo-tapahtumaa osallistumalla Helsingissä lauantaina 26.4. järjestämäämme ”Hyvinvointia löytämässä” -seminaarin. Siellä 7 terveyden ja hyvinvoinnin alan ammattilaista jakaa omia vinkkejään psyykkisistä ja fyysisistä rakennuspalikoista. Kaikki tapahtuman tuotot lahjoitetaan Sylvalle. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tapahtuma-sivujemme kautta osoitteessa www.team-rynkeby.fi/tapahtumat Tule kuulemaan myös, miten sinäkin voit päästä mukaan tiimin toimintaan. Haku vuoden 2015 joukkueisiin on jo auki nettisivuillamme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti