UKK

Tämä pyöräkisa on siis "etappikilpailu". Eli mikä?

Tässä etappiajossa on neljä erillistä osakilpailua eli etappia. Kaksi ensimmäistä on aika-ajoa eli jokainen ajaa kelloa vastaan ihan kuin hiihdon väliaikalähdössä. Kaksi viimeistä on yhteislähtökilpailuja. Jokaiselle osallistujalle otetaan aika kaikilla etapeilla. Se, joka on käyttänyt vähiten aikaa, voittaa. Aikahyvitystä saa mm. yhteislähtöetapin kolme parasta.

Fiilistä Kansalaistorilla.
Olisi kiva tulla katsomaan. Missä on parhaat katselupaikat?

Perjantaina ajetaan Helsingin keskustan Baanaa pitkin. Kansalaistorilla kuulet selostuksen, niin että tiedät mitä kisassa tapahtuu. Siellä on varmasti muutenkin menevin tunnelma.

Löysin kyllä lähtöajat, mutta milloin voittaja tulee maaliin?

Perjantaina Baanalla ja lauantai-aamuna Seutulassa ajettavilla aika-ajoetapeilla kilpailijat tulevat yksitellen, eikä voittajaa todennäköisesti tiedä ennen kuin kaikki ovat maalissa.

Yhteislähtöetapeilla loppukamppailut voivat olla todella jännittäviä. Lauantai-iltana Seutulan koulun luona tullaan maaliin arviolta 18.15. Sunnuntaina Sipoon Talmassa ajetaan 11 tiukkaa kierrosta, yhteensä 90 km. Maali ja kirit ovat mäen päällä, joten katsojille on siinä hyvä paikka kannustaa kisaajia.


Sari Saarelainen varmistaa voittonsa 2014.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti